Uncategorized

Nieuwsbrief 1

Beste liefhebbers van het Fjordenpaard,
 
De Vereniging voor Fokkers en Gebruikers van het Fjordenpaard!
Wij zijn dé Vereniging voor wie kiest voor het karakteristieke Noorse Fjordenpaard!
De eerste nieuwsbrief van onze vereniging is een feit!Onze vereniging heeft zijn oorsprong al vanaf het begin van het jaar, maar voordat alles op orde is om goed naar buiten te kunnen treden heeft een actieve werkgroep in de afgelopen maanden veel werk verzet.En nog steeds komt deze werkgroep bij elkaar om de nodige reglementen uit te werken.Vrijwilligers uit diverse richtingen met elk hun eigen kennis en kunde. We informeren onszelf en we laten ons informeren door de Sectorraad voor Paarden en RVO. Voorlopig zullen we draaien met vrijwilligers.We zijn trots op wat er nu allemaal al staat en kijken enthousiast en met volle kracht uit naar 2023 en verder.
Enkele feiten op een rij:
 Januari 2022: bezig met uitzoeken wat er allemaal nodig is om een vereniging op te kunnen zetten. Een naam voor de vereniging bedenken, die alles omvat wat de vereniging wil uitdragen.
 Maart 2022:Bestuursleden gevonden. Vereniging opgericht en statuten getekend.
 Mei 2022: inschrijving in de kamer van koophandel. Bankrekening geopend. Verzekering in werking gesteld.
 Augustus 2022: hoe en waar kunnen we paspoorten laten maken. Registratiekaart ontwikkeld..
 September – November 2022; reglementen vormgeven
 Oktober 2022: 1 e Nieuwsbrief
 November 2022: informatiebijeenkomstenWe mogen concluderen dat we een mooie start hebben gemaakt!Er zijn nog genoeg zaken waar we aan moeten werken.
Eén van die zaken is de bereikbaarheid.Tijdens de informatiebijeenkomsten, welke gehouden worden eind november horen we graag van u waar u behoefte aan heeft!
Veulens gechipt
Zaterdag 24 september jl. zijn er rasdeskundigen, een chipper en bestuursleden op pad geweest om aan huis te chippen en te beoordelen.Blije leden, blije juryleden, blije vrijwilligers en mooie paarden, dat zijn DE perfecte ingrediënten voor een activiteit van een vereniging.We kijken terug op een hele mooie dag, waarop het alleen al fijn was om elkaar weer te zien en te spreken.Hieronder een knop naar het verslag van de veulens uit het noorden van het land.
Verslag uit Het Noorden
Oproepje aan de leden:
Onze website (www.vfgf.nl) is continue ‘under construction’. Vernieuwingen, uitbreidingen worden dagelijks toegepast.Voor de website zijn we nog op zoek naar mooie, leuke, lieve (winter) foto’s van je Fjord of Fjorden, welke wij mogen gebruiken op de website of in de (toekomstige) nieuwsbrieven.Heeft u zulke mooie foto’s dan zien wij die graag tegemoet! Deze kunnen bij voorkeur via e-mail verzonden worden naar onderstaand adres. foto’s die per post komen, zullen we inscannen en uiteraard weer terugsturen.
Informatiebijeenkomst(en)Om kennis te maken met het bestuur, onze bestaande en toekomstige leden houden we eind november 2 informatiebijeenkomsten.
Hier kunt u kennismaken het bestuur en geeft het bestuur u informatie over wat wij als vereniging te bieden hebben.
Uiteraard horen wij ook graag van u, wat u van onze nieuwe vereniging verwacht.

Wanneer u onze informatiebijeenkomst wilt bezoeken. verzoeken wij u om zich via deze knop aan te melden (dit i.v.m. de grootte van de zalen).
De zalen zijn open vanaf 19.30 uur.
De bijeenkomsten zullen om 20.00 uur aanvangen.

Wanneer u andere fokkers of gebruikers kent die wellicht ook interesse hebben om meer informatie te verkrijgen over onze vereniging, stuurt u deze nieuwsbrief
dan door, zodat zij zich ook via de knop kunnen aanmelden.

De avond zal niet alleen maar ingevuld worden met informatie. Er blijft namelijk genoeg tijd over om weer eens gezellig met elkaar bij te kunnen praten!
 Dinsdag 29 november
Grandcafe Libo
Aelderstraat 6
7854 RR Aalden
Inloop: 19.30 uur
Woensdag 30 november
Stal Dudok
Onderstraat 29-A
4927 AR Hooge Zwaluwe
Inloop: 19.30 uur
Graag tot ziens op één van de informatieavonden!
Aanmelden
AgendaAgenda voor de komende tijd.

November 2022

Informatiebijeenkomst:
Noord/Oost
dinsdag 29 november:
Grandcafe Libo, Aalden
inloop: 19.30 uur

Zuid/West
Woensdag 30 november:
Stal Dudok, Hooge-Zwaluwe
Inloop: 19.30 uur

December 2022
Nieuwsbrief 2