Uncategorized

Nieuwsbrief Winter 2022

Beste liefhebbers van het Fjordenpaard,
Alweer de tweede Nieuwsbrief vanuitDe Vereniging voor Fokkers en
Gebruikers van het Fjordenpaard!
Wij zijn dé vereniging voor wie kiest voor het karakteristieke Noorse Fjordenpaard!


Het eerste jaar zit er bijna op en de sneeuw en ijzel zijn alweer aanwezig.

Tijd om even terug te blikken op de informatiebijeenkomsten en uiteraard om vooruit te kijken naar wat onze vereniging u in 2023 gaat bieden.
Ons ledenaantal groeit! Dit stimuleert ons om met nog meer inzet 2023 tot een topjaar te maken voor ons Fjordenpaard!


In deze nieuwsbrief aandacht voor:
Terugblik Informatiebijeenkomsten1e FjordRase activiteit in 2023Agenda 2023Vacature BestuurslidFoto oproepDonatie of bijdrage?Lid worden?Kerst- en Nieuwjaarswens
Terugblik Informatiebijeenkomsten
Het bestuur van de Vereniging van Fokkers en Gebruikers van het Fjordenpaard kijkt terug op twee succesvolle, verhelderende en vooral gezellige informatiebijeenkomsten, welke voor leden en niet leden zijn gehouden op 29 en 30 november 2022.

Tijdens deze informatiebijeenkomsten, welke bezocht zijn door ruim 60 geïnteresseerden, is een presentatie gehouden over de vereniging; waar staan we nu en wat willen we de komende jaren realiseren.
Na de presentatie konden onze (potentiële) leden hun vragen stellen en verwachtingen naar de vereniging uitspreken. Daar werd ook ruimschoots gebruik van gemaakt. Alle verwachtingen en vragen zijn genoteerd, zodat hier in volgende vergaderingen rekening mee kan worden gehouden.

Doel is om een vereniging te zijn waarin ieder lid zich kan vinden, waar we met en van elkaar kunnen leren en vooral kunnen genieten van onze mooie Fjordenpaarden.

De presentatie welke, tijdens de informatiebijeenkomsten getoond en besproken is, vindt u op onze website www.vfgf.nl.
Alle genoemde data van evenementen, welke nu al bekend zijn, staan inmiddels ook op de website en zullen uiteraard in onze volgende nieuwsbrief opgenomen worden.
De Presentatie
FjordRASE
Binnen onze vereniging spreken we van FjordRASE. RASE staat voor Recreatie, Activiteiten, Sport en Educatie.

Het huidige vraagprogramma wordt dressuur en / of springen. Wij zijn van plan nog meer activiteiten te organiseren, hou hiervoor onze agenda in de gaten.

De huidige FjordRASE wedstrijden zijn vooralsnog onderling. U staat vrij in de keuze in welke klasse u zich inschrijft. U hoeft dus geen Fjordsport diploma mee te nemen als bewijs.

Iedereen is welkom om mee te doen of om te komen kijken !
Hoenderloo19-02-2023
DressuurLocatie:

Fjordhest-gard
Krimweg 125
HoenderlooHooge Zwaluwe26-02-2023
Dressuur en Springen
Dressuur wordt in de ochtend verreden en springen in de middag.

Locatie:
Stal Dudok
Onderstraat 29A
Hooge Zwaluwe
We zijn nog bezig met de voorbereidingen; manier van aanmelden, startgeld en verdere invulling van de dag. Deze verneemt u in het nieuwe kalenderjaar.
Agenda
19-02-2023: FjordRASE wedstrijd te Hoenderloo
26-02-2023: FjordRASE wedstrijd te Hooge Zwaluwe04-03-2023: Algemene Vergadering18-03-2023: Hengsten kwalificatiedag
Agenda
Vacature Bestuurslid
Tijdens de informatiebijeenkomsten is er ter sprake gekomen dat we op zoek zijn naar nog een extra algemeen bestuurslid. Heeft u hiervoor belangstelling of heeft u hierover vragen, stuur dan een mail naar bestuur@vfgf.nl voor meer informatie.
Onze voorzitter, neemt dan z.s.m. contact met u op.
Contact
Informatieavond ”Fokken met verstand”
Wageningen University & Research (WUR) heeft een interessante webinar gegeven over ”Fokken met verstand”.

Bent u benieuwd naar wat er besproken is tijdens deze webinar? Dan verwijzen wij u via onderstaande link naar deinformatiepagina en de webinar.
Fokken met verstand
Donatie
Een startende vereniging kan uiteraard alle steun gebruiken. We zijn dan ook zeer gelukkig met een financiële bijdrage in de vorm van een donatie of een vrijwillige bijdrage (terugbetaalbaar) voor de verdere opstart van onze Vereniging, om uiteindelijk door te groeien naar dé stamboekvereniging welke we voor ogen hebben.

Wilt u een bijdrage leveren?

Stuur een mail naar bestuur@vfgf.nl en wij informeren u uitgebreid over de diverse mogelijkheden.
Donatie
Lid Worden?
Wilt u ook lid worden van onze vereniging? Dit kan via onderstaande knopDe contributie voor 2023 is vastgesteld op € 65,- .Jeugdleden (tot 25 jaar) betalen slechts € 32,50
Lid Worden
Kerst- en Nieuwjaarswens
Namens het Bestuur van de Vereniging van Fokkers en Gebruikers van het Fjordenpaard wensen wij u hele fijne kerstdagen en een goed, gezond en fijn Fjordenjaar 2023 toe.

We zien u graag bij onze eerste activiteiten als deelnemer, supporter of toeschouwer. Jong en ‘oud’ willen we graag bij elkaar brengen!

Met vriendelijke (kerst) groet,
Bestuur Vereniging van Fokkers en Gebruikers van het Fjordenpaard
Vereniging04-03-2023 Algemene vergadering
18-03-2023 Hengsten kwalificatiedagFjordRase19-02-2023:Dressuur Hoenderloo
26-02-2023:Dressuur en Springen
Hooge Zwaluwe
Evenementen